2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Grana Padano crostini


Saulutė už lango šviečia, tai norisi kažko vasariško... nesvarbu, kad sniego yra, kad šąla ir, kad vasara greitai negrįš. Karšti crostini su margaspalvėmis paprikomis, kumpeliu ir grana padana sušildys.

Reikės tik:

  • 1 raudona paprika
  • 1 geltona paprika
  • 1 ciabatta pjaustyta riekelėmis
  • 1 česnako skiltelė, pjaustyta smulkiai
  • pjaustyta smulkiai petražolė (gal dar nenušalo)
  • 2-3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 12 plonų riekelių San Daniele kumpio ar kito
  •  Grana Padano drožlių.
GAMINAM:

1. 20 min. orkaitėje, nustačius griliaus programą, vis pavartant kepti paprikas (įpylus aliejaus į skardą), ištraukti sudėti į dubenį ir uždengti rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
2. Tuo metu supjaustyti ciabatą, dėti į skardą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti po 2 min. abi puses, nustačius griliaus režimą.
3. Prapjauti paprikas, nupilti paprikų sultis į dubenį, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Dėti paprikas į dubenį, sumaišyti su pjaustytais česnakais, petražolėmis, trupučiu druskos ir alyvuogių aliejumi, atšaldyti.
4. Ant paskrudusios ciabatos dėti truputį kumpio, paprikos mišinio, sūrio drožlių ir truputis pipiriukų.

Viskas, valgom ir užgeriam...

© delicious. magazine

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą