2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Keptas Kamamberas ir brie

Visų laukiamas savaitgalis artėja, kas laukia svečių arba mėgausis ramybe, pasinaudokite puikiais keptų sūrių receptais. Kamambero ir Brie sūrių lengvai rasime Lietuvos parduotuvėse (nuo Maximos iki gurmaniškų parduotuvėlių, tik tikrinam sūrių gamybos vietoves, kad netektų nusivilti). Taigi:

Keptas kamamberas apvyniotas vytintu kumpiu

Ingredientai

  • 6 didesni lauro lapo lapeliai
  • 1 x 200g visas kamamberas
  • 6 didesnės juostelės vytinto kumpio (idealu būtų parmos)
  • 12 riekelių skrudinto prancūziško batono

  1. Įkaitinti orkaitę iki 200° C. Pakloti kepimo skardą kepimo popieriumi, išdėstyti 3 lauro lapus ant kamambero viršaus, apsukti tris juosteles kumpio ant sūrio su lauro lapais. Atsargiai apsukti sūrį kita puse ir apdėti lauro lapais ir kumpiu kitą pusę, kad visas sūris būtų apsuktas lauro lapais ir kumpiu. a
  2. Dėti kamambero sūrį į kepimo skardą. Kepti 15 minučių arba kol kumpis taps traškus, o sūris minkštas, patiekti lėkštėje arba ant medinės lentelės su paskrudinta prancūziška duona. 

     Keptas karamelinis brie   

    Ingredientai

    • 250g apvalus brie arba gali būti ir kamamberas
    • 2 puodeliai cukraus
    • graikiniai riešutai (gali būti ir kiti) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą